Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@14:00:39 GMT

هنوز به کلاس‌های زنده شیشه‌ای عادت نکرده‌ایم

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۹۸۰۹۴

هنوز به کلاس‌های زنده شیشه‌ای عادت نکرده‌ایم

جامعه ما هنوز به کلاس‌های زنده شیشه‌ای عادت نکرده است و هنوز نمی‌داند که در عصر تکنولوژی، معلم، دانای کلّ کلاس نیست؛ بلکه او یک راهنما، یک راهبر و یک گردآورنده است و محیط آموزشی، یک محیط تعاملی و دو طرفه است.

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: فرحناز مینایی پور مشاور امور زنان وزیر آموزش و پرورش دلنوشته‌ای در خصوص خانم معلم آستارایی نوشته است: 

به یاد می آورم نخستین روزی که بعد از شرکت در آزمون سراسری(کنکور) و پس از تلاش فراوان که منتج به قبول شدنم در تربیت معلم شده بود، در حال رفتن برای ثبت‌نام در دانشگاه بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اینکه به آرزوی دوران کودکی و نوجوانی که همانا معلم شدن بود، رسیده بودم، در پوست خود نمی‌گنجیدم.

طبق برنامه زمان بندی برای ثبت‌نام، می‌بایست در موعد مقرر به همراه مدارک لازم در مرکز تربیت معلمِ مشخص شده حضور پیدا می‌کردم. همچنان که در خیابان‌ها به دنبال آدرس مورد نظر بودم، دیوار طویلی با درب بزرگ و تابلویی بالای سرِ آن به نام «مرکز تربیت معلم حضرت زینب» (س) را دیدم و به این ترتیب مکان مورد نظر را یافتم.

در سربالایی خیابان مذکور، در حال نزدیک شدن به مرکز تربیت معلم بودم که نوشته روی دیوار توجهم را جلب کرد: «معلمی عشق است و ایثار و گذشت، اگر به عنوان شغل بدان می‌نگری رها کن، و الّا بر تو مبارک باد» (شهید رجایی) 

من نیز که همواره آرزوی معلمی را داشتم، با تمام وجود این جمله را حسّ کرده و با غرور و سرور خاصّی به خودم بابت یافتنِ توفیق خدمت در کسوت معلمی، تبریک گفتم. این نوشته روی دیوار را در تمام  دوران تحصیل هنگام ورود به دانشگاه می‌خواندم، به نحوی که کاملا ملکه ذهنم شده بود.

تا اینکه سالیان متمادی گذشت، و چندی است به جبر ورود نامبارک «ویروس کرونا» به کشورمان، زمان بیشتری را در خانه بوده و بخشی از اوقات خود را با جستجو در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنیم، به چند مورد مطلب طنز گزنده راجع به  یک خانم معلم و تدریس او در فضای مجازی بر خوردم.

از دوستان و همکارانی که در این فضاها حضور بیشتری داشتند، درخواست کردم که صدا و دابسمش‌های مربوط به این خانم معلم را برایم ارسال کنند تا پی به اصل ماجرا ببرم؛ بعد از شنیدن صدای گرم و عاشقانه این خانم معلم سرشار از شور و سرریز از شعور به یاد آن جمله شهید رجایی که بر روی دیوار مرکز تربیت معلم مان نقش بسته بود، افتادم که (معلمی عشق است و ایثار و گذشت...) و تو تا عاشق نباشی از عشق سرشار این بانوی معلم درکی نخواهی داشت....

معلمی دلسوز که در روزهای بحران و فاصله‌ها، همه نگرانی‌اش این است که شاگردانش از درس، جا نمانند؛ خانم معلم عاشقی که می خواهد دیوار فاصله ها را فرو ریزد و با زبان محلی و صمیمانه خویش، دانش‌آموزانش را کنار هم جمع کند و با لحن مادرانه، آنان را آموزش دهد و متأسفانه با تلفظ اشتباه یک کلمه غیر فارسی از سوی وِی، دستمایه لودگی عده‌ای در جامعه فراهم شد.

آن کسانی که برای جذب اندکی مخاطب بیشتر، به هر وسیله‌ای، حتی غیراخلاقی متوسل می شوند و خط قرمزهای فرهنگ یک جامعه را زیر پا می گذراند، غافل از اینکه چه بسا اگر این اتفاق شیرین در کلاس درس می افتاد چه  صمیمیتی بین دانش‌آموزان و معلم به وجود می آمد و معلم با همین تلفظ به ظاهر اشتباه، فرآیند یاددهی - یادگیری را مثل یک خاطره دلنشین در ذهن دانش آموزان جاودانه میکرد.

آری؛

باید معلم باشی تا بفهمی که چه می‌گویم باید در چهاردیواری کلاس بوده باشی تا درک کنی و باید عاشق باشی تا دریابی که برای جذب معشوق، گاهی لازم است بسیاری از مناسبات و گفت‌وگوهای معمول را کنار بزنی؛ و در این صورت است که معنای سخن شهید رجایی را با جان دل می فهمی: «معلمی عشق است و ایثار و‌ گذشت، اگر به عنوان شغل بدان می‌نگری رها کن و الّا بر تو مبارک باد»

بانو جان؛

ببخش، جامعه ما هنوز به کلاس های زنده شیشه ای عادت نکرده است؛ جامعه ما هنوز نمی‌داند که در عصر تکنولوژی، معلم، دانای کلّ کلاس نیست؛ بلکه او یک راهنما، یک راهبر و یک گردآورنده است؛ و محیط آموزشی، یک محیط تعاملی و دو طرفه است و تو چه زیبا با شیرین کاری‌های معلمانه ات دانش‌آموزان که بعضاً  از هر کتاب و دفتر گریزان هستند را به سوی درس خواندن، تشویق و ترغیب نمودی.

معلم عزیز؛

من به عنوان  یک زن ... یک مادر... یک معلم ...  بابت این کج فهمی و این کج خُلقی قشری سطحی نگر، از تو پوزش می طلبم و در غایت افتخار دستان سبزت را می بوسم و در نهایت تواضع در برابر سال‌ها سعی عالمانه و صبر عاشقانه‌ای که جامعه شاهد آن بوده و هست، سر تعظیم فرو می آورم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: معلم آموزش زن شهید مرکز تربیت معلم خانم معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۸۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله یدالله صفری ظهر یکشنبه با حضور در مدرسه علمیه تخصصی ولیعصر در آئین گرامیداشت مقام معلم با اشاره به تبیین ارزش و جایگاه معلم اظهار کرد: جایگاه معلم بسیار بزرگ‌تر از یک شغل و منصب است چرا که انسانیت در گرو تربیت معلم است.

وی با بیان اینکه معلمان میراث‌دار راه و روش انبیا و اولیای الهی هستند، افزود: اگر امانتداری برجسته‌ترین اوصاف انسان و انسان گران‌بهاترین امانت الهی باشد پس معلم بی‌نظیرترین امین و امانتدار است چرا که وظیفه تربیت انسان را بر عهده دارد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان بهری به ایثار و اخلاص اساتید حوزه‌های علمیه اشاره کرد و ادامه داد: اساتید خواهر حوزوی با ایثار و اخلاص خود در مسیر تربیت فرزندان این جامعه همواره در تلاش و کوشش هستند و اجر و پاداشی خاص در نزد خداوند متعال دارند.

آیت الله صفری تصریح کرد: حوزه‌های علمیه اعم از برادران و خواهران مهمترین نقش تربیتی را در جامعه ایفا می‌کنند به‌خصوص خواهران طلبه که با ایثار و فداکاری خود نهال مقدس خانواده را آبیاری کرده و به مرحله کمال می‌رسانند.

کد خبر 6097055

دیگر خبرها

  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  • معلمان معمار ساختار فرهنگی جامعه هستند
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند
  • کار معلمی در ادامه راه انبیاء الهی است
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • معلّمان، قافله‌سالاران کاروان روشنگری